Українців почали штрафувати за користування Webmoney і Яндекс гроші

Українців почали штрафувати за користування «Яндекс.Деньги» і Webmoney. Сума призначеного Олександрівським міськрайсудом Кіровоградської області покарання склала майже 100 000 гривень.

Подробиці
Обидві платіжні системи заборонені стараннями Петра Порошенка. Запропонувати альтернативні сервіси влада не змогла. Прийшов йому на зміну Володимир Зеленський озвучені на стадії передвиборної гонки обіцянки про скасування обмежень не виконав.

Жителю Кіровоградщини поставили в провину висновок електронних платіжних одиниць з «Яндекс.Денег» і Webmoney, а також надання посередницьких послуг по зарахуванню електронних грошей на карти жителів України. Назва створеного чоловіком обмінника – «E-currency».

Сума присудженого покарання – 98 076 грн (штраф величиною ₴ 85 000 і оплата витрат деяких експертів по Webmoney і «Яндекс.Деньги» в розмірі ₴ 13 076). Крім того, суддя Орловський В.В. постановив вилучити у фігуранта два жорсткі диски на 250 Гб і 120 Гб. У засудженого є право на подачу апеляції в 30-денний термін.

Примітна деталь: всі перераховані в матеріалах свідків банківські карти, на які переводилися гроші, випущені «Приватбанком».

Ознайомитися з текстом судового рішення можна за посиланням https://reyestr.court.gov.ua/Review/99076586#

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.