Знайдено спосіб прискорити роботу старих iPhone і iPad

Ентузіасти з Китаю виявили, що, якщо змінити регіон в налаштуваннях старих моделей iPhone або iPad, пристрої починають працювати краще. Виявилося, що досить зайти в «Налаштування» iPhone або iPad і змінити там регіон на Францію – і пристрій починає працювати швидше. Користувачі відзначають більш плавне і краща взаємодія з пристроєм. Цей факт підтверджують і бенчмарки – результати тестів поліпшуються на 10-15% після зміни регіону.

Власники iPhone знайшли причину такої поведінки своїх гаджетів. Справа в тому, що пару років тому Apple отримала штраф від влатсей Франції за те, що уповільнює швидкодію своїх iPhone і iPad. Тоді компанія пояснювала це турботою про користувачів – пристрої зі зношеними акумуляторами могли проізвльно перезавантажуватися, а зменшення тактової частоти процесора допомагало уникати таких казусів.

Однак французький суд не визнав цю причину достатньою для того, щоб без відома власників iPhone вносити зміни в роботу їх пристрої і визнав Apple винною в обмані. Швидше за все, саме після цього компанія вбудувала в iOS механізм, який відключає уповільнення для користувачів з Франції – це пряме виконання законодавства країни. Тепер цією фішкою можуть скористатися власники старих iPhone і iPad по всьому світу.

Однак цей метод допоможе не всім – адже Apple не дарма впроваджувала механізм уповільнення. Багато що залежить від стану акумулятора – якщо він в порядку, то і заниження продуктивності як такого не відбувається. При цьому власники пристроїв з зношеної «батареєю» можуть зіткнутися з рандомних перезавантаженнями в ті моменти, коли девайсу просто не вистачає потужності акумулятора.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.