10 варіантів куди можна подіти старий роутер

Чи була у вас ситуація, коли ви вагались куди подіти старий роутер? Не кваптесь викидати їх до смітника. Експерти дають декілька порад щодо застарілих роутерів. Адже непотрібні пристрої ще стануть вам у пригоді.

Найбільш очевидно – використовувати старі роутери в якості альтернативного мережевого сховища або підсилювач для сигналу. Інші варінти використання:

  1. Точка доступу Wi-Fi для гостей без пароля, з можливістю обмеження швидкості трафіку.
  2. Ретранслятор для збільшення зони покриття.
  3. Онлайн-радіоприймач (лише для роутерів з прошивками DD-WRT і OpenWrt, при наявності динаміка і звукової USB-карти).
  4. Мережевий комутатор для збільшення кількості Ethernet-портів (для цього старий роутер необхідно відключити від Wi-Fi і «підчепити» його до LAN-порту нового).
  5. Хаб для управління системами «розумного» будинку (роутер через USB-порти зможе активувати прив’язаний з ПК або смартфоном сервер).
  6. Бездротовий міст (підключивши до Wi-Fi старий роутер, через LAN-порти можна підключити пристрої, що не мають модулів бездротового зв’язку).
  7. Мережеве сховище (для цієї функції роутер повинен підтримувати режим NAS і мати USB-порт для приєднання до жорсткого диска; альтернативою режиму NAS може стати стороння прошивка на кшталт згаданої раніше DD-WRT).
  8. Домашній сервер (використовується в якості мережевого сховища роутер можна застосовувати для організації online-трансляцій та т.п.)
  9. VPN-сервіс (потрібно завантажити програму для автоматичного підключення маршрутизатора до VPN).
  10. Підсиювач сигналу.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.