Киевстар, Vodafone і lifecell розповіли про обов’язкову реєстрацію за паспортом

В Україні мають намір ініціювати продаж сім-карток за паспортом і зобов’язати всіх користувачів пройти ідентифікацію. Серед користувачів подібні нововведення далеко не всі прийняли з оптимізмом. Більшість користувачів виявили бажання обслуговуватися анонімно. Що з цього приводу думають провідні мобільні оператори? В цілому вони позитивно сприймають зміни. lifecell, Vodafone і Київстар висловили про свою підтримку законопроектів, які плануються ввести в найближчому майбутньому. Однак вони зазначають, що слід надати умови для поступового на добровільну реєстрацію.

У Vodafone підкреслили, що реєстрація вимагає великих грошових вкладень, але результат виправдає себе.

«ПЕРЕХІДНИЙ ПЕРІОД ЗАБЕЗПЕЧИТЬ НЕОБХІДНІ УМОВИ ДЛЯ КОМФОРТНОГО І СПОКІЙНОГО РЕЄСТРУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ. НАШЕ ЗАВДАННЯ – НЕ ВТРАТИТИ АБОНЕНТІВ І СТВОРИТИ ЯКІСНИЙ ЗВ’ЯЗОК ПІСЛЯ ЗАТВЕРДЖЕННЯ ПРИМУСОВОЇ РЕЄСТРАЦІЇ », – ВІДЗНАЧИЛА ОЛЬГА ДЕЙНЕГА.

У lifecell підкреслили, що вже зараз абоненти можуть скористатися своїм правом на реєстрацію в мережі оператора, що дасть йому чимало переваг.

«МИ ПІДТРИМУЄМО ЦЮ ІНІЦІАТИВУ, МАЛО ТОГО, ЗАКЛИКАЄМО НАШИХ АБОНЕНТІВ ВЖЕ ЗАРАЗ ПРОХОДИТИМЕ ІНДЕТИФІКАЦІЇ. ЦЕ ВИМУШЕНА МІРА, ПОВ’ЯЗАНА З НАЦІОНАЛЬНОЮ БЕЗПЕКОЮ, ПРАВАМИ ЛЮДИНИ. ЯКЩО ОПЕРАТОР БУДЕ ЗНАТИ, КОМУ НАЛЕЖИТЬ НОМЕР ТЕЛЕФОНУ, ВІН ЗМОЖЕ ЗАБЛОКУВАТИ SIM-КАРТУ І ЗАПОБІГТИ СКОЄННЯ ШАХРАЙСЬКИХ І ПРОТИПРАВНИХ ДІЙ. ТАКОЖ ЗЛОВМИСНИК НЕ ЗМОЖЕ СКОРИСТАТИСЯ ДАНИМИ, ЯКІ ЗБЕРІГАЮТЬСЯ НА ПРИСТРІЙ АБОНЕНТА », – РОЗПОВІЛИ І ПЕРЕВАГИ ВПРОВАДЖЕННЯ ОБЯЗАТЕЛЬНОЙ РЕЄСТРАЦІЇ У LIFECELL.

Поки що немає чіткого розуміння про прийдешні грошових витратах. Оператори підкреслюють, що кінцеві витрати будуть залежати від складності впроваджуваних рішень.

В Київстар також в основному бачать тільки плюси такого рішення, але відзначають, що близько 80% клієнтів бажають залишатися анонімними.

«ПО НАШИМ ПІДРАХУНКАМИ ПОНАД 80% АБОНЕНТІВ НЕ БАЖАЮТЬ ПРОХОДИТИМЕ ІНДИТИФІКАЦІЇ. ЗАРАЗ МИ РОЗГЛЯДАЄМО ВСЕ СИЛЬНІ І СЛАБКІ СТОРОНИ ТАКОГО РІШЕННЯ. ВАЖЛИВО ЗАБЕЗПЕЧИТИ РОЗУМНІ ТЕРМІНИ ДЛЯ ПРОХОДЖЕННЯ РЕЄСТРАЦІЇ ТАКОГО КІЛЬКОСТІ АБОНЕНТІВ », – СКАЗАЛИ У ПРЕС-СЛУЖБІ.

Раніше ми писали, що відповідно до законопроекту з 1 січня 2022 сім-карти для мобільних телефонів можна буде придбати тільки при пред’явленні паспорта. Далі потрібно буде пройти реєстрацію в представництві мобільного оператора.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.