Найпоширеніші схеми обману українців через Приват24

Власники рахунків в українському банку ПриватБанк все частіше стали скаржитися на злом додатка Приват24. Шахраї розробили різні схеми, що дозволяють переводити всю суму до копійки з карти жертви на свої рахунки. Далі розповімо про найпопулярніші схемах.

Злом аккаунта
Шахраї можуть отримати доступ до рахунку жертви, підібравши пароль до Приват24. На це вони готові витратити чимало часу. Експерти не рекомендують використовувати занадто прості комбінації. Ускладнюйте пароль за допомогою різних символів, цифр. Все це робить захист більш надійною.

Дзвінки
Ще один поширений метод «розводів» – телефонні дзвінки. Для цього злочинці використовують соціальну інженерію. Вона особливо добре діє на людей похилого віку. Зазвичай злочинці представляються співробітниками банку, заявляють про небезпеку грошових коштів держателя, пропонують перевести їх на резервний банківський рахунок, щоб запобігти крадіжці. Довірливі люди вирішують на подібне. Результат очевидний – гроші йдуть безповоротно.

Фішинг
Фішингові сайти збільшуються в кількості з кожним днем. Цей спосіб однаково добре працює як на літніх, так і молодих людей. Фішингових сайтів є фактично точною копією офіційної сторінки банку. Жертва вводить свій логін і пароль у форму, після чого дані надають в руках злочинця. Далі йому не складає труднощів увійти в Приват24 і перевести всі гроші на свій рахунок.

Нова схема обману
Одна з останніх нових схем обману – використання мобільного застосування, яке людина самостійно встановлює на свій пристрій. Вони повідомляють, що рахунок схильний атаці, і висока ймовірність втрати грошей. Щоб запобігти крадіжці, людину просять встановити спеціальне мобільний додаток. Після його установки відбувається крадіжка даних для входу в мобільний банкінг.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.