Назвали найпопулярніші способи отримання шахраями доступу до Приват 24

Нещодавно ми розповідали про те, що шахраї все частіше обманюють українців різними способами і хитрощами. Прийшов час розповісти про способи, що використовуються шахраями для досягнення своєї мети – отримання доступу до Приват24. Для початку зазначимо, що Приват24 надійно захищений. Це стосується як мобільного застосування, так і веб-версії. Серйозні фінансові установи роблять основну ставку на безпеку рахунків своїх клієнтів. Адже будь-який неприємний інцидент – це удар по репутації, суди та інше.

Повертаючись до способів отримання шахраями паролів, тут варто підкреслити, що на сьогодні цих методів не так багато, але в цілому вони досить ефективні. Далі докладно розповімо про них.

Фішинг
Найбільш популярний спосіб обману – використання фішингових сайтів. Це ресурс, який зовні максимально схожий на сторінку сервісу Приват24. Суть такого способу полягає в отриманні логіна і пароля шляхом підміни сторінки. Жертва думає, що знаходиться на офіційному сайті Приватні, але насправді знаходиться на фішинговому сайті, вводить логін і пароль в форми, які відразу ж після цього виявляються в руках шахраїв. Далі їм не складає труднощів увійти в банкінг і перевести всі кошти на свої рахунки.

Соціальна інженерія
Ще один ефективний спосіб, який зазвичай шахраї використовують на людях похилого віку. Вони представляються співробітниками банку і так роздобувають довіру. Шахраї дзвонять жертві і повідомляють про те, що їх рахунок схильний до небезпеки. Щоб не втратити кошти, необхідно перевести всі гроші на «резервні» рахунки банку. Отримують необхідні відомості, заходять в Приват24 і переводять кошти на свій рахунок.

Слабкий пароль
Наступний спосіб – крадіжка мобільних пристроїв і підбір слабкого пароля. Саме тому варто подбати про створення надійного і складного пароля для входу в Приват24. Не варто створювати занадто прості комбінації, які зловмисники зможуть відгадати.

Якщо ви запідозрили недобре, то краще самому зателефонувати на гарячу лінію за номером 3700 (безкоштовно) і повідомте про свої сумніви. Також можете відправитися в найближче відділення ПриватБанку і зробити те ж саме. Варто пам’ятати, що співробітники банку не здійснюють дзвінки з мобільних номерів телефону.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.