Приватбанк знову попав в гучний скандал

Пін-коди змінюють без відома власників карток. Державний банк Приватбанк самостійно змінює код доступу до карток (PIN-код), коли виникають підозри на шахрайські транзакції. Така ситуація трапилася з одним з клієнтів банку, коли той був за кордоном. За його словами, розрахунки картою проводилися цілком “звичайні” і на не нечувані суми.

“Поїхав у відпустку за кордон. Через кілька днів користування карткою (звичайні суми, кафе, магазини і т.д.) приходить SMS: мовляв підозра на скімінг, ми вам поміняли пароль”, – розповідає користувач.

У самому держбанку факт зміни пароля на картці підтвердили. Тут додали, що робиться це з метою безпеки і збереження грошей клієнта.

“У випадку, якщо ви скористалися карткою в пристрої, де у банку виникли підозри про скіммінгових накладки, банк автоматично змінює PIN-код карти для безпеки ваших коштів”, – розповіли в Приватбанку.

Відзначимо, що за допомогою спеціальних зчитувальних пристроїв (скімерів) зловмисники копіюють дані банківських карт (номер, термін дії, CVV-код і ін.). PIN-коди при цьому дізнаються, як правило, за допомогою невеликих камер або накладок на клавіатуру банкомату.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.