Xiaomi публічно вибачилася перед власниками своїх смартфонів, Apple на таке не здатна

Управління Xiaomi принесло публічні вибачення своїм фанатам. Про це розповів ресурс Gizchina. На останній прес-конференції генеральний менеджер Xiaomi MIUI Experiance Джин Фан публічно зізнався, що MIUI не виправдала більшу частину очікувань. Він вибачився перед користувачами усього світу за те, що система часто працює нестабільно і має безліч багів. Джин заявив, що компанія все ж домоглася деяких успіхів за останні півроку, але ці досягнення втілені в оновленій і доопрацьованій MIUI 12.5. Він повідомив, що MIUI 13 не буде представлена ​​найближчим часом, так як розробити її якісно Xiaomi просто не встигає.

Розширена версія MIUI 12.5 дійсно усуває кілька поширених проблем – зокрема, це 160 виправлень самої системи і 224 правки вбудованих додатків. Цей апдейт повинен вирівняти енергоспоживання смартфонів, а також привносить нову фішку – розширення оперативної пам’яті.

Раніше компанія отримала петицію від європейських користувачів своїх смартфонів. Тоді фанати просили Xiaomi переглянути методи оновлення і розробки, щоб MIUI у своїй глобальній версії хоча б була не гірше китайської. Однак і китайські збірки теж рясніють глюками і помилками, тому Xiaomi прийняла рішення створити команду MIUI Pioneer, яка повинна контролювати і перевіряти ще раз процес розробки оболонки, а також поглибленим чином тестувати всі свіжі апдейти. Можливо, саме члени цієї команди дали зрозуміти керівництву Xiaomi, що справа набула серйозний оборот і MIUI 13 краще поки не випускати.

Такі публічні заяви хоч і показують деяку неспроможність корпорацій, але при цьому завжди викликають позитивну реакцію – користувачі дуже цінують, коли компанія вміє визнавати помилки і міняти курс в залежності від поточної обстановки. До слова, в подібній ситуації з дизайном Safari в macOS Monterey компанія Apple «відкотила» оновлення мовчки.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.