До 2025 року ідентифікують всіх абонентів мобільного зв’язку

ВРУ, комітет з питань цифрової трансформації, виніс законопроект на громадське обговорення, щодо ідентифікації користувачів мобільного зв’язку.

Користувачі мобільнихта електронних комунікаційних послуг будуть зобов’язані пройти ідентифікацію у постачальника цих послуг. Відбуватиметься це за порядком, становленому правилами надання та отримання послуг. Дану операцію можна провести у дистанційному режимі.

Якщо закон буде ухвалений, то він стає чинним із 01.01.2022 року, але до 01.01.2025 року дозволять отримувати комунікаційні послуги неідентифікованим абонентам.

Така пропозиція пов’язана з швидким розвитком цифрової  економіки. А ідентифікація  стане важливою складовою, аби захистити персональні дані абонентів. Сьогодні зростають ризики шахрайства, адже через купівлю в інтернеті багато хто отримує виписки на свої мобільні телеофни. Внаслідок викрадення телефонів, у пам’ять яких були внесені персональні дані, виникають прикрі ситуації з банківськими рахунками.

Крім того, більшість абонентів вже пройшли ідентифікацію, тому реєстрація у постачальників електронних комунікаційних послуг стане лише формальністю. Також, вона створить умови для застосування надійного захисту абонентів від шахрайських схем.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.