Як заборонити Apple сканувати ваші фото на iPhone і iPad, ось що потрібно зробити

Нововведення щодо захисту дітей від шкідливого контенту, анонсований компанією Apple, справили великий шум в інтернеті по всьому світу. Користувачі дуже по-різному ставляться до цих функцій: хтось вважає, що йому нема чого приховувати і мета виправдовує засоби, а хтось проти будь-якого втручання в його особистий простір. Здається, що одне в цій ситуації без сумніву – у користувача повинен бути вибір.

Раніше Apple пояснила, як саме буде працювати «дитяча захист». Перш за все, вона буде запущена тільки в США. Крім того, «сканування» почнеться з виходом iOS 15, а на даний момент функції неактивні. І нарешті – пошук контенту, який може нанести потенційну шкоду неповнолітнім, буде здійснюватися тільки серед фотографій, що зберігаються в iCloud. До речі, раніше ми розповіли, як саме буде працювати цей пошук.

Із зазначених даних можна зробити два висновки. По-перше, українцям можна не побоюватися «сканування» – звичайно, якщо у вашому Apple ID вірно виставлена ​​країна. По-друге, якщо все ж хочеться перестрахуватися і захиститися від втручання Apple в ваші фотоальбоми – доведеться відключити функцію «Медіатека iCloud», відмовитися від зручності синхронізації фотографій і відеороликів між пристроями і перестати вивантажувати в хмару свої альбоми. Якщо ви зважилися на такий варіант – ось як це зробити.

На iPhone, iPad і iPod:
відкрийте «Налаштування»
натисніть на своє ім’я і аватарку
перейдіть в розділ iCloud → «Фото»
відключіть всі три тумблера на цій сторінці.

На Mac:
відкрийте «Системні налаштування»
натисніть на кнопку Apple ID
зніміть галочку з пункту «Фото».

Відзначимо, що система може запитати у вас, що робити з фотографіями, які вже знаходяться в хмарі iCloud. Виберіть відповідний для вас варіант – швидше за все, потрібно зберегти оригінали на пристрої і повністю відключити «Медіатека iCloud».

Потрібно враховувати два аспекти:
фотографії в iCloud не відвернулась відразу – Apple дає користувачеві 30 днів на те, щоб завантажити їх звідти в разі помилкового вибору налаштувань; тому і втечуть вони з хмари тільки через місяць;
вбудованого сховища вашого пристрою може не вистачити для завантаження оригіналів фотографій і відео з iCloud; перевірте обсяг вільного простору, перш ніж відключати «Медіатека».

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.