Шахраї придумали нову схему обману українців через «Нову пошту»

Аферисти придумали новий спосіб обману людей. Для цього вони використовують популярну платформу оголошень OLX. Інформацією про нову схему розлучення розповіла користувачці соціальної мережі Facebook, якій вдалося в останній момент розпізнати шахрайські наміри.

В чому суть
За словами жінки вона придбала для своєї дитини занадто багато одягу, яка навіть не встигала носитися. Автор поста вказує на те, що багато речей віддавала в благодійний фонд, але частина продавав за допомогою майданчики OLX. Так в месенджер Viber до неї звернулася «покупниця» на ім’я Вікторія.

Вона уточнювала деталі, задавала питання про доставку і цікавилася іншою інформацією, одним словом, робила все для замилювання очей. Після того, як на всі питання були дані відповіді, Вікторія запропонувала скористатися новим сервісом доставки товару від «Нової пошти» – «сейф-сервіс». Був присланий скрін інтерфейсу сервісу.

Автор історії вирішила не вдаватися в подробиці сервісу, єдине зрозуміла, що якийсь новий сервіс є тією ж самою відправкою з післяплатою. Але, не бажаючи вникати в деталі, погодилася на пропозицію Вікторії.

Дівчина запропонувала надіслати їй ПІБ, адреса відправлення товару та його вага, щоб заповнити накладну і відправити її на підтвердження продавцю. Також прикріпила посилання нібито на сайт «Нової пошти».

«Помітила дивну адресу сайту, переходжу на нього, а там вже заповнена накладна, форма для відправки даних банківської карти. Загалом, не задався день у Вікторії або Віктора », – написала дівчина в своєму пості, не ставши вказувати дані карти банку, усвідомлюючи ризик залишитися без грошей.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.