Вірус для смартфонів, який зможе вкрасти ваші гроші з Приват24

Нідерландські фахівці в сфері кібербезпеки виявили небезпечний троян, який «заточений» на атаку андроїд-смартфонів. Назва злочинницькій програми – Vultur. У числі її можливостей – віддалене зчитування інформації з екранів, інформує «Айтіпедія». Цільова аудиторія вірусу – власники банківських карт і крипто-гаманців (згадана вище здатність трояна робити скріншоти екрану дозволяє авторам злочинницького творіння красти кошти користувачів).

Цінність викрадених даних зловмисне перевіряють за допомогою сканування наявних на телефоні програм і додатків (зчитування відповідної інформації – ще одна з здібностей Vultur). «Живе» творіння злих геніїв комп’ютерного розуму в GooglePlay (іншими словами, скачати програму з магазину додатків може кожен). Представники російського підрозділу ESET захопилися професійними навичками творців «Вультуре».

– Крадіжка паролів від кріптокошельков через сканування екрану – вельми ефективний спосіб, – пояснив представник організації Олександр Пирожков. – На отримання необхідних даних йде всього кілька секунд. Жертва навіть не встигає зрозуміти, що виявилася об’єктом атаки.

Раніше фахівці в сфері кібербезпеки виявили в GooglePlay цілу армаду злодійських додатків, точна кількість жертв яких невідомо досі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.