Vodafone роширить свої можливості в декілька разів

Vega володіє ліцензіями на мультисервісний радіодоступ в діапазоні 2,5-2,7 ГГц в різних регіонах України. Мобільний оператор України Vodafone Ukraine подав до Антимонопольного комітету України документи про концентрацію з оператором фіксованого зв’язку і інтернету Vega, який належить СКМ Ріната Ахметова.

Про це повідомило джерело на телеком-ринку, в одній з великих компаній. Він уточнив, що отримав інформацію від юридичних радників, які супроводжують угоду. Ще один співрозмовник говорить, що знає про можливу операцію вже місяць. «Мені про це сказали місяць тому. Ось чому Vodafone дзвонить операторам на предмет покупки », -говорить він.

Vega володіє ліцензіями на мультисервісний радіодоступ в діапазоні 2,5-2,7 ГГц в різних регіонах України. Ці частоти підходять для впровадження 4G. Дохід компаній в 2020 році склав 555 млн грн. Компанія обслуговує близько 100 тис. Абонентів інтернету. З них понад 55 тис. За останнім часом перейшли з застарілої ADSL-технології на нову оптоволоконну мережу.

Про можливу суму угоди опитані співрозмовники говорять ухильно. «Думаю, можна говорити про 4-5 EBITDA», – говорить один зі співрозмовників видання.

Показник EBITDA в Vega в 2020 році склав 139,9 млн грн. Таким чином компанія могла бути оцінена в 560-670 млн грн. Або $ 20-25 млн.

Ще один співрозмовник говорить, що сума угоди могла скласти $ 50 млн.

Співрозмовник, близький до СКМ, порадив звертатися в Vodafone, так як в компанії «не коментують незакриті угоди».

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.