Представлені смартфони Pixel 6 і Pixel 6 Pro з власним процесором Google

Компанія Google анонсувала випуск двох нових смартфонів Pixel 6 і Pixel 6 Pro. Це не зовсім повноцінна презентація, оскільки особливості новинок були розкриті лише частково.

У Pixel 6 і Pixel 6 Pro використовується процесор Tensor, який був розроблений інженерами Google. До сих пір компанія не випускала смартфони з процесорами власної розробки, в них використовувалися чіпи Qualcomm. Розробка Tensor почалася, коли Google придбала частину мобільного підрозділу HTC, і зайняла близько чотирьох років.

Google повідомляє, що в Tensor інтегрований співпроцесор TPU для обчислень, пов’язаних зі штучним інтелектом і машинним навчанням, а також чіп Titan M2, що відповідає за багаторівневе шифрування і розшифровку даних. За словами Google, смартфони з Titan M2 оснащені максимально високим рівнем інформаційної безпеки, а співпроцесор TPU використовується в тому числі для обробки фотографій і перекладу мови в текст без підключення до інтернету.

У Pixel 6 встановлений екран діагоналлю 6,4 дюйма з роздільною здатністю Full HD +, частотою оновлення 90 Гц і без заокруглень по кутах, а в Pixel 6 Pro використовується матриця 6,7 дюйма з роздільною здатністю Quad HD +, частотою оновлення 120 Гц і кутовими закругленнями. Обидві моделі мають металеві корпуси, вбудованим в екран сканером відбитків пальців, а Pixel 6 Pro отримає ще й камеру з телеоб’єктивом, що забезпечує чотириразовий оптичний зум.

Повноцінна презентація Pixel 6 і Pixel 6 відбудеться восени (ймовірно, після випуску Android 12). Тоді і будуть розкриті всі особливості цих пристроїв, а також стане відомо, коли їх можна буде придбати і за якими цінами. На продажу в Україні можна традиційно не розраховувати.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.