Оновлення Windows 10 зламало важливу функцію, краще його не ставити

Останнє оновлення Windows 10 порушило роботу комп’ютерів з принтерами і сканерами. На цей факт звернув увагу профільний сайт NeoWin.

Проблемний патч має номер KB5004237. Він був розісланий на комп’ютери з Windows 10 починаючи з 13 липня. Відповідно до джерела, це оновлення викликає проблеми при спробах друку за допомогою принтера, підключеного по USB. Парадокс полягає в тому, що цей апдейт був випущений як раз для того, щоб виправити роботу з принтерами – деякі проблеми спостерігалися після березневого накопичувального патча.

Фахівці кажуть, що робота з принтерами була порушена через зміни, які покликані закрити уразливість CVE-2021-22764. Крім того, постраждало і функціонування смарт-карт для аутентифікації користувачів – апдейт порушує з’єднання з сервером авторизації.

Microsoft вже визнала проблему, про що офіційно заявила в ЗМІ:
Після установки оновлень, випущених 13 липня 2021 року на контролерах домену (DC) в вашому середовищі, принтери, сканери і багатофункціональні пристрої, які не відповідають розділу 3.2.1 специфікації RFC 4556, можуть не друкувати при використанні смарт-карти (PIV) аутентифікації

До слова, проблема зачіпає не тільки Windows 10. Липневий патч приніс проблеми навіть на деякі збірки Windows 8.1 і Windows 7 SP1. Нагадаємо, що «сімка» вже не підтримується офіційно, і Microsoft випускає для неї платні оновлення. Виходить, що користувачі Windows 7 отримали проблеми за свій рахунок.

Microsoft пообіцяла, що досліджує проблему і надасть тимчасове рішення найближчим часом.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.