Таємні списання lifecell, Київстар та Vodafone: держава відмовилася захищати абонентів

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації, не прийме постанову Кабінету міністрів, яке пов’язане із захистом прав споживачів при замовленні, отриманні та відмову від контент-послуг. Про це вона поінформувала на своєму сайті. Два роки тому комісія запропонувала внести зміни в Правила надання та отримання телекомунікаційних послуг. Таким чином вона хотіла захистити абонентів від нав’язування операторами платних послуг.

НКРЗІ хотіла ввести заборону на надання контент-послуг за відсутності коштів на особовому рахунку абонента і зобов’язати інформувати про те, як від них можна відмовитися. Профільний урядовий комітет повернув комісії проект постанови Кабміну “Про внесення змін до Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг”. А парламентський комітет з питань цифрової трансформації вказав Кабміну, що через вступ в силу закону “Про електронні комунікації” з початку наступного року виникає необхідність перегляду Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг та затвердження нових Правил надання та отримання електрокоммунікаціонних послуг “.

У Кабміні вважають, що зміна нормативно-правових актів, які скоро будуть скасовані, неефективно. НКРЗІ прийняла зауваження урядового комітету і припинила підготовку нормативно-правового акта.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.