В Україні накрили найбільшу кріптоферму в складських приміщеннях «Вінницяобленерго»

В Україні накрили найбільшу кріптоферму. Майнер використовували консолі PlayStation. СБУ розкрила кріптоферму, організовану жителями Києва і Вінниці. У зловмисників вилучили майже 5 000 одиниць комп’ютерної техніки

Співробітниками СБУ було ліквідовано найбільша кріптоферма України, організована жителями Києва і Вінниці. Зловмисники організували її на одному з складських приміщень АТ «Вінницяобленерго», незаконно відбираючи при цьому електроенергію з мереж АТ «Вінницяобленерго». Сума збитків від діяльності Майнер становила від 5 до 7 млн ​​грн, а їх діяльність могла позбавити електрики кілька кварталів Вінниці.

«СБУ викрила та задокументувала незаконний відбір великих обсягів електричної енергії в Вінниці. Зловмисники Майні криптовалюта безпосередньо в одному з колишніх приміщень АТ «Вінницяобленерго». На сьогоднішній день це найбільша підпільна кріптоферма, яку виявили українські правоохоронці: вилучено майже 5 тис. Одиниць комп’ютерної техніки », – йдеться в офіційному повідомленні.

В ході обшуків у правопорушників було вилучено 3 800 ігрових консолей (PlayStation 4), 500 графічних прискорювачів і 50 процесорів, а також безліч телефонів і флеш-накопичувачів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.