Українець обікрав Microsoft на кругленьку суму

Співробітник Microsoft протягом двох років обманним шляхом заробив на програмній помилці понад 10 млн доларів. Українець Володимир Квашук прийшов в компанію в 2017 році і займався тестуванням платіжних систем компанії. Як виявилося, в ПО був недолік. Зазвичай система бачить, що тестові покупки генеруються відповідними обліковими записами, тому ніякі товари в таких випадках не продаються і не відправляються. Однак це не працювало в разі подарункових карт Xbox.

Квашук виявив, що при формуванні замовлення на подарункову карту з його тестової облікового запису йому на пошту приходили діючі 25-значні коди. Замість того, щоб повідомити про це Microsoft, Квашук почав продавати одержувані в такий спосіб коди, в результаті створивши цілу систему по отриманню та збуту кодів. Свої маніпуляції він приховував за допомогою VPN, фіктивних профілів і створеного ним же ПО.

Український співробітник обікрав Microsoft більш ніж на 10 млн доларів, використовуючи лазівку в платіжній системі
За підсумком за два роки Квашук згенерував 152 000 подарункових карт, заробивши на цьому 10,1 млн доларів. На момент затримання він жив в особняку біля озера і, згідно з його ж записам, планував купити яхту, гідролітак і ще більш дорогий будинок.

Квашук не визнав провину, але був засуджений на 9 років тюремного ув’язнення з необхідністю виплатити Microsoft 8,3 млн доларів. Також йому загрожує депортація в Україну.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.