Встановлений новий рекорд швидкості зарядки смартфона

У Кембриджському університеті створена технологія сверхшвидкої зарядки акумуляторів. З її допомогою повна зарядка смартфона відбувається приблизно за п’ять хвилин, що можна вважати рекордним показником (якщо, звичайно, в секретних китайських лабораторіях не розроблено щось ще крутіше).

Технологія зарядки заснована на методі оптичної мікроскопії. Зарядний пристрій «заглядає» всередину акумулятора і безпосередньо заряджає ті частинки, які втратили заряд. Це дозволяє значно збільшити ефективність передачі енергії, а значить, і швидкість зарядки.

У своїх експериментах дослідники змогли в режимі реального часу побачити, що саме обмежує швидкість зарядки, роблячи її менш ефективною і швидкою. В процесі зарядки акумулятор майже не нагрівається, оскільки енергія подається відразу на виряджені частки, минаючи вже заряджені, тим самим підвищуючи ККД.

Вчені дуже натхнені отриманими результатами експерименту і сподіваються, що їхні напрацювання будуть застосовуватися при створенні акумуляторів і зарядних технологій в майбутньому. Скільки років це займе, невідомо, але вже зараз деякі смартфони заряджаються дуже швидко, що досягається передачею енергії великої потужності (100 ват і вище) одночасно на кілька осередків акумулятора.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.