У Китаї після введення обмежень на майнінг розпродають б/у відеокарти під виглядом нових

Про розпродаж графічних адаптерів власниками великих майнінгових ферм на вторинному ринку в Китаї в числі перших повідомив сайт PC Gamer з посиланням на гонконзький видання HKEPC Hardware і тайваньску дошку оголошень PTT.

Як повідомляється, на вторинному ринку Китаю можна знайти чимало пропозицій як актуальних моделей серій GeForce RTX 3000 і Radeon RX 6000, так і карт минулих поколінь з сімейств AMD Polaris і NVIDIA Kepler. Повідомляється, що карти продаються за помірними цінами і, нерідко, оптовими партіями по кілька сотень одиниць. За даними HKEPC, підтримані RTX 3070 можна купити за 3120 гонконзьких доларів (близько 11 тис. Гривень).

Цілком ймовірно, що з цими оптовими розпродажами китайські Майнер хочуть зацікавити колег по цеху з інших країн. Оскільки геймери при здоровому глузді віддадуть перевагу обходити десятою дорогою відеокарти, що використовуються для Майнінг криптовалюта. Чи треба говорити, що купувати такі карти – це дуже ризикована і сумнівну справу з огляду на те, що Майнінг буквально вбиває GPU і компоненти тривалими інтенсивними навантаженнями. Раніше деякі виробники навіть скоротили термін гарантії на відеокарти і інші комплектуючі для ПК через Майнер.

Повідомляється, що пропозиції є і на великих торгових майданчиках, включаючи eBay. І нерідко недобросовісні продавці хитрують – вони беруть б / у відеокарти у Майнер, упаковують їх в оригінальні коробки і продають під виглядом нових. Тому потрібно зберігати пильність, щоб не потрапити в халепу.

Вважається, що поточний сплеск активності на вторинному ринку пов’язаний з недавнім забороною майнінгових ферм в Китаї – в середині червня п’ять китайських провінцій, включаючи найбільшу Сичуань, отримали наказ про повне припинення діяльності майнінгових ферм на своїй території. 22 червня (вперше у 2021 році) вартість Bitcoin впала нижче 30 тисяч доларів, а капіталізація світового ринку криптовалюта, яка в квітні перевалила за два трильйони доларів, опустилася до 1,3 трильйона доларів.

На тлі нової хвилі посилення обмежень на Майнінг криптовалюта в Китаї німецький портал 3DCenter зафіксував падіння цін на відеокарти в Європі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.