Telegram нарешті запустив групові відеодзвінки і функцію демонстрації екрану

Ще в месенджері з’явилася функція демонстрації екрану. 25 червня вийшло чергове оновлення Telegram, яке додало в месенджер давно обіцяну функцію групових відеодзвінків – спочатку її обіцяли включити ще в кінці 2020 року, потім планували запуск на травень 2021 року, але апдейт вийшов тільки зараз.

Щоб перетворити голосовий чат в груповий відеодзвінок, будь-який з учасників повинен включити режим відео, натиснувши на значок камери. Зараз функція доступна першим 30 підключились учасникам, але в майбутньому ліміт обіцяють збільшити. При необхідності вікно відеодзвінка можна розгорнути на весь екран, а також закріпити відео будь-якого співрозмовника – тоді камера не виконується перемикання на нових учасників.

Також з’явилася можливість трансляції зображення екрану – як окремо, так і разом із зображенням з фронтальним або основної камери. Функція включається в меню ⋮ або ⋯ в налаштуваннях голосового чату.

Інтерфейс групових дзвінків оптимізований для великих екранів ноутбуків і комп’ютерів, а також планшетів – як в горизонтальному, так і у вертикальному положенні. Кнопка в правому верхньому куті розгортає бічну панель, що дозволяє переглядати відеотрансляції і список учасників на одному екрані.

На комп’ютері голосовий чат відкривається в окремому вікні – можна листуватися в чатах, не втрачаючи з уваги відеоконференцію. Можна ділитися зображенням як усього робочого столу, так і окремої програми.

Серед інших поліпшень – розширені настройки шумозаглушення, анімовані фони і анімації при відправці повідомлень, нові можливості для імпорту стікерів і підказки про актуальність даних.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.