Windows 11 буде дружити з Android-додатками

Тепер власники десктопних версій зможуть ставити Android додатки. Вчора під час презентації Windows 11, Microsoft повідомила, що однією з фішок нової операційної системи стане підтримка Android-додатків. Тепер користувачам не доведеться використовувати «милиці» у вигляді компіляторів і емуляторів, щоб запустити утиліти, заточені для роботи на зеленого роботу.

У новій операційній системі є спеціальний інструментарій для цього. Для того, щоб власники пристроїв з Windows 11 могли завантажити Android-додатки, Microsoft довелося домовитися з Amazon, щоб вони могли качати бажаний софт з Amazon Appstore. При цьому потреби встановлювати цей магазин додатків, не буде. Він уже буде частиною в Microsoft Store.

Все ж дивно, що компанія не стала пропонувати підтримку Google Play – основного джерела Android-додатків. Можливо, їй не вдалося домовитися про співпрацю з Google. Сама ж політика компанії дозволила ставити Android-утиліті на пристрої з платформою Windows 11 продиктована бажанням уніфікувати свою систему і хоч так проникнути в мобільний світ.

Правда, для того, щоб від усієї цієї витівки був толк, розробникам додатків доведеться попітніти над сумісністю гаджетів. Вся справа в тому, що утиліти адаптовані для роботи на невеликих екранах і вони зовсім не призначені для запуску на весь великий екран монітора. У додатках необхідно буде запропонувати повноекранний режим інакше про зручність роботи з ними в невеликому вікні мова не буде йти.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.