Податкова попередила українців про штрафи за використання картки Приватбанку і Ощадбанку

Підприємці не можуть використовувати карти фізосіб. У Державній податковій службі попередили українців про те, що оплата за товари і послуги на карткові рахунки фізичних осіб є порушенням податкового законодавства.

Відзначається, що при використанні даної схеми продажу українці не реєструються суб’єктами господарювання в установленому порядку і отримують невраховані доходи, з яких не платять податки, збори і обов’язкові платежі.

Крім того, підкреслили в податковій, в подальшому отримані кошти можуть використовуватися для придбання контрафактних товарів, виплати заробітних плат «у конвертах» і т. П.

У ДПС нагадали, що за здійснення господарської діяльності без державної реєстрації передбачена адміністративна відповідальність: штраф в розмірі до 85 тисяч гривень з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення такого правопорушення.

Нагадаємо, українці можуть повернути сплачені податки. Правда, повернення сплачені податків можливий для найманих працівників, з заробітної плати яких протягом року виплачувався податок на доходи фізичних осіб. При цьому люди, які займаються підприємницькою діяльністю, не можуть претендувати на податкову пільгу. Тільки наймані працівники, які працюють за трудовим контрактом. І обов’язково протягом поточного року подається декларація за минулий рік.

Як повідомляла «Хвиля», в Пенсійному фонді пояснили, що вихідна допомога у зв’язку з виходом на пенсію оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% і військовим збором за ставкою 1,5% на загальних підставах. Грошова допомога, виплачена найманому працівникові при виході на пенсію, не є базою для нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.