Xiaomi хоче заряджати смартфони звуковими хвилями

Xiaomi запатентувала звукову зарядку. Швидка зарядка стала майже невід’ємною функцією Android-смартфонів. З її допомогою можна за короткий термін заповнити заряд батарейки і 2020 рік став роком, коли виробники кинулися її нарощувати. З’явилися зарядки, чия потужність перевищує 100 Вт, а далі за всіх пішла Xiaomi, яка в цьому році показала 200 Вт швидку зарядку.

Але не тільки традиційна швидка провідна зарядка цікавить Xiaomi. Вона шукає альтернативні способи для того, щоб можна було швидко і безпечно «дозаправити» пристрій. Один з них – використовувати звукові війни. Інформація про цей спосіб зарядки була знайдена на сайті Державного управління у справах інтелектуальної власності Китаю.

Патент описує док-станцію, що володіє генератором акустичних коливань, який здатний налаштуватися «на одну хвилю» з тим же смартфоном. Далі звукові хвилі будуть перетворюватися в електричний струм, який піде на заповнення енергії акумулятора. При цьому сама док-станція має на увазі використання різних перетворювачів для отримання енергії з навколишнього середовища. Наприклад, це цілком можуть бути сонячні панелі.

 

Але це задумка, яка існує тільки на папері. Немає навіть прототипу і чи з’явиться він у майбутньому – велике питання.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.