Влада Китаю заборонила Xiaomi реалізувати крут технологію

Міністерство промисловості та інформаційних технологій Китаю прийняло правила, що регулюють бездротові зарядні пристрої, що випускаються в країні. Потужність таких пристроїв не може перевищувати 50 ват.

Відомство зазначило, що бездротові зарядні пристрої високої потужності можуть вносити перешкоди в частотний спектр, який використовується різними державними службами, а це створює загрозу нормальному функціонуванню авіації, судноплавства і т. Д.

Ці правила були прийняті після того, як Xiaomi представила 120-ватну бездротову зарядку, здатну зарядити смартфон з акумулятором 4000 мА · год всього за 15 хвилин. Компанія тоді заявила, що така зарядка буде випущена в продаж, і нові деякі моделі смартфонів будуть мати її підтримкою. Очевидно, що Xiaomi не зможе випустити таку зарядку в Китаї, але у компанії буде можливість продавати її в інших країнах, де не встановлено обмежень щодо потужності бездротових зарядних пристроїв.

Втім, не виключено, що правила будуть ослаблені, якщо Xiaomi доведе, що її винахід безпечно (одним з аргументів може стати те, що 120 ват – пікове значення, а більшу частину часу смартфон заряджається з меншою потужністю). Крім того, Xiaomi неодноразово розповідала про розробки і технології, які контролюють процес зарядки – вони дозволяють знижувати подається струм при надмірному нагріванні акумулятора, коннектора і інших компонентів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.