Apple представила iOS 15: що нового и хто отримає нове оновлення

На WWDC 2021 компанія Apple анонсувала наступну ключову версію операційної системи iOS під порядковим номером 15. У ній розробники переробили повідомлення, додали кілька нових функцій і, звичайно ж, не забули про конфіденційність користувачів.

  • Редизайн повідомлень. На текстових повідомленнях стануть відображатися фотографії контактів, самі оповіщення стали більшими і вони отримають підтримку нових режимів концентрації, об’єднаних під загальною назвою Focus. Це дозволить налаштувати відображення повідомлень в залежності від пріоритетів ( «робота», «особисті», «відпочинок»). Налаштування будуть автоматично синхронізуватися між усіма пристроями користувача.
    Apple представила iOS 15 – з редизайном повідомлень, набором режимів концентрації Focus і розпізнаванням тексту на фото Live Text

  • Крім того, з’явилася можливість об’єднувати деякі повідомлення і отримувати їх у вигляді дайджесту в певний час дня (Summary), а також окремий режим «Не турбувати» в iMessage з можливістю приймати термінові повідомлення.

  • Фото в iMessage автоматично групуються в колажі або стопки, і зможуть відображатися в інших місцях, наприклад в фотогалереї і спогадах.
  • З’явиться розділ Shared with You, де буде збиратися весь контент, отриманий через повідомлення.
  • У додатку Камера з’явиться нова функція Live Text для визначення тексту на фото, в тому числі і на скріншотах. На старті будуть підтримуватися сім мов (і українського серед них, звичайно ж, немає). Функцію, що працює на нейросетях, також можна буде використовувати для розпізнавання рослин і тварин. Так, Apple зробила свій Google Lens.
  • Функціональність Spotlight розширили – з’явилися інформативні картки для знаменитостей, фільмів і т.д.

 

  • До фото тепер можна додавати треки з Apple Music і створювати Memory Mixes. Такими спогадами можна поділитися з іншими користувачами Apple. Система сама буде підлаштовувати монтаж під настрій пісні.

 

  • FaceTime отримає велике оновлення, включаючи функція SharePlay для спільного перегляду фільмів, прослуховування музики та обміну зображеннями робочих столів.
  • Популярні автомобільні бренди, включаючи BMW, будуть підтримувати UWB для розблокування зі смартфона.
  • У Wallet можна буде додати цифрові копії документів, наприклад, водійське посвідчення – як в українському додатку «Дія».

  • Оновлене додаток Погода з повноекранним режимом відображення карти опадів, якості повітря і іншої інформації.

У Картах з’явиться повноцінний інтерактивний глобус (так, Apple також зробила свій Google Earth), 3D-копії пам’яток і нічний режим з місячним світлом і можливість відсканувати оточення за допомогою камери для більш точної геолокації в певних великих містах світу і AR-навігація.

Safari отримає редизайн з більш мінімалістичним видом панелі вкладок, функцію угруповання вкладок, які синхронізуються на всіх пристроях, а також буде підтримувати розширення.

Розширені налаштування приватності
Функція Intelligent Tracking Prevention в Safari і «Пошті» дозволяє приховувати IP-адреса; також в «Пошті» з’явиться блокування відстежують пікселів в листах.
Розширений план iCloud + за ціною базової підписки з одноразовими поштовими скриньками і свого роду VPN.
Новий розділ App Privacy Report в «Налаштуваннях» – в ньому користувачі зможуть подивитися детальну інформацію про те, які дані збирають встановлені сторонні додатки.
Siri тепер може виконувати команди без підключення до інтернету: відкрити фото, календар, включити авіарежім, встановити таймер і інші системні функції.
Програма «цифрового спадщини» для передачі свого аккаунта в спадок.
Оновлення AirPods і Apple Music
В Apple Music з’явилася підтримка Dolby Atmos (вона вже доступна в iOS 14).
AirPods Pro отримають функцію «слухового апарату», яка буде підсилювати голос співрозмовника.
У «Локатор» з’явиться можливість шукати AirPods – по аналогії з маячком AirTag.
iOS стане повідомляти про забутих навушниках.
Siri навчиться зачитувати важливі повідомлення в навушники (можна буде вибрати список програм).
Об’ємний звук Spatial Audio з’явиться на tvOS, а в навушниках буде створюватися ефект домашнього кінотеатру.
Доступність iOS 15

Версія iOS 15 для розробників доступна з сьогоднішнього дня, публічне бета-тестування стартує в наступному місяці, а фінальна версія вийде восени разом з новими iPhone. Вона буде працювати на iPhone 6S і новіших моделях. Тобто, на всіх пристроях, на яких працює iOS 14.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.