Як відключити збір даних в смартфонах Xiaomi, Redmi і Poco

Всіх користувачів можна умовно розділити на дві категорії. Першим абсолютно плювати на те, як працює їх пристрій або програма, вони просто стають операторами або споживачами того чи іншого продукту.

Інші люди намагаються розібратися в принципах роботи кожної деталі, вивчаючи до гвинтика і шестерінки всю начинку. Якраз такі цікаві користувачі знайшли в оболонці MIUI, яка передвстановлюють на всі пристрої Xiaomi, Redmi, Poco якийсь процес Analytics. За назвою можна здогадатися, що дана прихована служба веде збір і аналізує всю інформацію на смартфоні. Розробник повідомляє, Analytics – інструмент, який використовується іншими службами і додатками Xiaomi.

З одного боку подібні дії можна оцінити позитивно, якщо система буде ставати зручніше. З іншого боку, ми до кінця не розуміємо, яку саме інформацію збирає Analytics, і як ці дані будуть використовуватися, також великий секрет. Чи можна якось випиляти AnalyticsCore з прошивки? Так, чисто теоретично це зробити можна, але доведеться колупати систему, отримувати root-права і проводити масу складних операцій. При цьому багато користувачів повідомляють, що відключення даного процесу веде до серйозних проблем в роботі системи, тому користувачам доведеться змиритися зі стеженням.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.