Xiaomi наведи порядок з MIUI 12 і її підтримкою

Xiaomi останнім часом почала відходити від своєї концепції і однією з головних проблем стала Global ROM MIUI, де ряд додатків Xiaomi замінили на аналоги від Google. У числі головних недоліків глобальної версії прошивки вони називають погану оптимізацію, наявність серйозних помилок і жахливу підтримку.

На виправлення багів у розробників йдуть місяці, і користувачі весь цей час відчувають «біль». Співробітникам компанії варто було б регулярно навідуватися на різні форуми і соціальні мережі, щоб зрозуміти масштаб проблем і почути тисячі користувачів, які просять виправити помилки і довести до розуму MIUI.

Прохання – поліпшити підтримку глобальної версії фірмової оболонки. Допомогти в цьому може створення відділу розробників в Європі, які будуть заточені на створення Global ROM MIUI і це допоможе налагодити зворотній зв’язок з користувачами.

У листі ентузіасти також акцентують увагу, що функціонал китайської і глобальної версії MIUI різняться, і не на користь Global ROM. Функціонал China ROM MIUI багатшими, більш продумано і сама прошивка працює стабільніше. Багато помилок пов’язані з оптимізацією: наприклад, камера китайського Xiaomi Mi 10 Pro робить якісніші фоточки, ніж його глобальний побратим.

Серед причин поганої підтримки ентузіасти називають конвеєр. Компанія випускає занадто багато пристроїв, а значить, і зростає кількість моделей, які потребують підтримки. Розробники просто не встигають справлятися з величезним масивом софта і проблемами в ньому. У підсумку, страждає підтримка і самі користувачі.

 

У числі інших претензій до Xiaomi було сказано про те, що на глобальний ринок вона не виводить велику кількість своїх гаджетів, які входять в екосистему компанії. Незадоволені користувачі і зростанням цін на продукти Xiaomi. Ціна зростає, а підтримка погіршується.

Вони заявили, що Xiaomi вже не та компанія, яка випускала пристроїв з оптимальним співвідношенням ціна / якість, де на першому місці був користувач і його потреби, а не продажу. Є надія, що компанія почує своїх фанатів за межами Китаю і повернеться до коріння, а також почне більше приділяти увагу софту.

Якщо ви серед тих, хто згоден з цим возваніе і також сподівається, що Xiaomi почує вас, тоді підпишіться під відкритим листом, перейшовши за посиланням.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.