Китайські смартфони масово почнуть переводити на нові дисплеї

Дефіцит ЖК-панелей підштовхне до випуску все більшої кількості моделей з OLED-екранами. Цього року все більше китайських смартфонів середнього і флагманського сегментів отримають OLED-дисплеї. За інформацією інсайдерів, спровокував якнайшвидший перевод смартфонів на матриці з органічними світлодіодами дефіцит якісних рідкокристалічних екранів. Якщо інформація вірна, то в другій половині нинішнього року ми побачимо чимало пристроїв з OLED-екранами, тоді як ЖК-матриці стануть відмінними рисами лише китайських бюджетників з цінником до $ 155.

Є також скепсис, що більшість з новинок отримають дійсно якісні OLED-панелі. Екран завжди входить в число дорогих компонентів смартфона, а з переходом на технологію органічних світлодіодів, його вартість збільшиться. У гонитві за здешевленням найбільшим попитом будуть користуватися недорогі матриці. Компанії змушені будуть придумувати різні можливості по економії на установці більш сучасних і дорогих екранів.

З іншого боку, до числа переваг OLED варто віднести поліпшену передачу кольору і контрастність, а також глибокий чорний колір. З огляду на низьку товщини подібні матриці здатні відмінно вписатися в тонкий корпус. Ще одна істотна перевага таких дисплеїв – енергоефективність.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.