“Київстар” і Viber запустили дуже потрібну для багатьох послугу

У популярному мессенджере Viber найбільший мобільний оператор запустив корисний чат-бот. Абоненти вже почали отримувати повідомлення від компанії.

“Київстар” запустив послугу з отримання кваліфікованої консультації юриста з приводу отримання субсидії абонентам мобільного оператора.
З 1 травня в Україні змінюються правила для призначення грошової допомоги на оплату комунальних послуг. Зокрема, посилилися умови призначення субсидії, що може привести до масових відмов.

За підрахунками, кількість нинішніх субсідіантов може скоротитися на кілька відсотків, а в кількісному числі до 100 тисяч осіб.
В першу чергу, не дивлячись на пандемію в країні, з травня українцям заново потрібно подавати заявку на отримання допомоги від держави. Потім після перевірки Мінсоцполітики та Мінфіну, людина зможе отримати такий вид допомоги.

Раніше перевірки відбувалися набагато простіше, але до верифікації підключили Мінфін. Тепер в повноваження цього відомства буде проходити перевірка рахунків в банку претендентів на субсидію.

У Кабінеті міністрів України вже попередили, що відмова отримають українці, які мають депозит в банку на суму понад 100 тисяч гривень. Також якщо недавно людина змінювала валюту на суму понад 50 тисяч гривень або ж купував, тоді йому теж відмовлять в держдопомоги. Це все Мінфін зможе дізнатися офіційно, в рамках своїх повноважень.
Крім цього, відмовляти будуть тим, у кого хтось із членів сім’ї має депозит у банку, якщо людина володіє двома недвижимостями або транспортними засобами. Крім того, якщо автомобілю менше 15 років, держдопомогу не призначать. Крім цього, буде впливати і той факт, чи їздив чоловік недавно за кордон.

В українців досить часто виникають питання з приводу призначення субсидії, тому консультація юриста може знадобитися багатьом абонентам “Київстар”. Консультація коштуватиме 30 грн на місяць.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.