Відразу кілька смартфонів Xiaomi позбулися подальшої підтримки

Причому мова йде не тільки про смартфонах, які працюють на базі фірмової прошивки MIUI, але підтримка припинена навіть для одного з Android One смартфона від Xiaomi.  Почнемо з останнього. Xiaomi припинила підтримку Mi A2 Lite. Даний смартфон був представлений в липні 2018 року і працює на базі чистого Android. На момент презентації Mi A2 Lite працював на Android 8.1 Oreo, а його підтримка закінчилася на Android 10. Крайнє актуальне оновлення смартфон отримав в лютому цього року. Ймовірно, це не просто крайнє, а й останнє оновлення.

Далі мова йде про моделі, які поставляються з фірмовою оболонкою MIUI. Среді прекратівшіх отримання підтримки смартфонов такі пристрої як Redmi Note 7, Redmi Note 7S, Redmi Note 7 Pro і xiaomi Mi CC9e. Розробники відзначили, що після бета версії MIUI 12.5 21.4.21 ці моделі більше не будуть отримувати ні відкриті, ні закриті бета-версії нових прошивок MIUI.

В цьому випадку позитиву більше, адже дана заява не означає, що названі смартфони зовсім більше не будуть отримувати оновлення, однак нових функцій для них очікувати вже не варто. Смартфони продовжать отримувати оновлення безпеки Android, а також стабільні релізи MIUI з функціями, які вже були протестовані заздалегідь.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.