Клієнтів попередили: “Укрпошта” змінила правила оплати платежів

Компанія повідомила, що є новий спосіб оплати. Поштовий оператор “Укрпошта” розповів клієнтам про нові можливості оплати послуг через відділення. Деталі опублікувала прес-служба компанії.
Тепер в комп’ютеризованих відділеннях “Укрпошти” можна через додаток “Дія”, де вказані електронні документи громадянина, проводити оплату на суму понад 5000 грн.

Це означає, що якщо людина користується даним додатком, йому необов’язково показувати документи для посвідчення особи в паперовому вигляді. На смартфоні потрібно встановити додаток, де ці документи зберігаються в електронному вигляді.

Додаток за допомогою індивідуального штрих-коду, який надається документу, зчитує платіж за допомогою сканера.

Користувач дає дозвіл на те, щоб через додаток “Дія” його електронні документи передавалися через систему “Укрпошті”.
Таким чином, можна оплатити вартість навчання у ВНЗ, сплатити податок на нерухомість або ж на автомобіль при покупці, заплатити за послугу нотаріуса або провести інші платежі.
Замість документів в паперовому вигляді, в додатку “Дія” використовуються електронні версії паспорта громадянина України у вигляді ID-карти або ж закордонний паспорт.

Прес-служба також нагадала, що в разі необхідності оплатити комунальні або ж комерційні платежі на суму до 30 тисяч гривень, документи для верифікації особистості подавати не потрібно.

Якщо ж сума перевищує зазначений розмір, то згідно з внутрішніми нормативними документами “Укрпошти” в сфері фінансового моніторингу, громадянина повинні попросити заповнити анкету. При проведенні фінансової операції на суму в понад 400 тисяч гривень, потрібно ще й надати копії документів, що підтверджують джерело доходу людини. Це може бути довідка про зарплату, виписка з банку про суму на рахунку, документ про отримання спадщини або інше.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.