Приватбанк і Ощадбанк з рахунків українців почнуть списувати борги

Більшість фінансових установ України приєднається до системи автоматичного списання боргів. Депутати національного парламенту України прийняли законопроект, згідно з яким борги за комуналку, штрафи ПДР і аліменти будуть автоматично списуватися з банківських рахунків боржників.

Верховна Рада України затвердила законопроект, згідно з яким з громадян можуть автоматично на вимогу інстанцій списуватися борги за різними штрафів і платежів. Спочатку мова йшла тільки про стягнення боргів тільки з українців, які не виплачують аліменти, однак тепер список порушень значно розширено. У нього входять і громадяни, на яких значаться штрафи ПДР, по комунальних та інших платежах.

До цієї системи автоматичного арешту коштів громадян приєднуються все більше банків. Нещодавно настала черга і ПриватБанку – найбільшого державної фінансової установи України. Багато банків вже приступили до процедури списання боргів клієнтів в автоматичному режимі на вимогу державних і приватних виконавців.

 

Подібне може статися з клієнтами Приватбанку, ТАСкомбанку, Універсал Банку (мова йде і про перший мобільний банк monobank), ОКСІ банку, Банку Схід, Індустріалбанку та ПроКредит Банку. Під автоматичне списання підпадуть громадяни, занесені до Єдиного реєстру боржників. В даний час він містить дані про п’ять з половиною мільйонів українців. Здебільшого це люди, які мають різні заборгованості перед комунальними установами України. Є в списку і неплатники аліментів, а також громадяни, за якими числяться борги ПДР.

Крім українських банків, до системи автоматичного списання боргів приєднані сорок чотири фінансові установи, а ще ряд банків знаходяться на стадії консультацій і попередніх налаштувань для початку тестування. Очікується, що до цієї системи будуть підключені як мінімум шістдесят три українські банки.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.