ПриватБанк і Monobank почали блокувати карти і списувати гроші

В Україні банки почали списувати борги українців в автоматичному режимі. Варто відзначити, що це стосується тих громадян, які внесені до Єдиного реєстру боржників. На даний момент до системи з автоматичним списанням заборгованостей вже підключені сім найбільших банків країни, передає новинний портал Айтіпедія.

Крім того, ще 44 фінансових установ вже проводять тестові режими, а 11 – консультуються. Суть такої системи в тому, що за зверненням приватних або державних виконавців представники фінансових установ повинні списувати кошти з рахунків боржників. У список банків, де вже працює така система, входять «ПриватБанк», «УніверсалБанк» (monobank), «Оксі Банк», «Банк Восток», «Індустріалбанк», «ПромКредітБанк».
Як відбувається така процедура:

  • Виконавці подають вимога на отримання інформації про поточні рахунки боржника і наявності коштів на них;
  • Такі вимоги потрапляють в системи фінансових установ, які і будуть перевіряти наявність рахунків у боржника;
  • Виконавцю передають запитувані дані;
  • Виконавець формує рішення щодо арешту коштів на рахунку;
  • Фінансова установа виконує рішення.

Варто відзначити, що на даний момент в Єдиному реєстрі боржників знаходиться приблизно 5,5 мільйона заборгованостей. При цьому, згідно з численними статистикам, більшість з них стосується несплати аліментів, штрафних санкцій за порушення правил дорожнього руху, а також заборгованостей за комунальні послуги. Перевірити, чи немає вас в списку боржників, можна прямо на порталі Єдиного реєстру боржників. Для цього на сайті достатньо ввести в пошуку свої дані (ім’я, прізвище, по батькові і так далі).

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.