Захист від відкату Xiaomi MIUI

У 2018 році Xiaomi випустила бета-версію MIUI 10, яка не дозволяла користувачам повертатися до попередніх його збірок MIUI 9, які вони вважали більш стабільними, ніж нова на той момент бета-версія.

Спроба повернутися до MIUI 9 приводила до того, що телефони були заблоковані – тип цегли, який не можна було виправити за допомогою чистої установки, резервного копіювання TWRP або заводський образ за допомогою інструменту MiFlash.

Замість цього постраждалі користувачі повинні були використовувати режим EDL, щоб вирішити цю дилему. Але знову ж таки, режим EDL був обмежений авторизованими обліковими записами, що зробило процес ще більш громіздким.

Якщо ви не знали, функція захисту від відкату – це розробка Google, яка вперше з’явилася в Android Oreo як частина перевіреної завантаження і більш глибоко реалізована в Android Pie.

Але на відміну від Google, який відключається після розблокування завантажувача, реалізація Xiaomi не дозволяє користувачам відключати цю функцію після розблокування завантажувача.

Після того, як нова збірка MIUI з включеною функцією захисту від відкату буде встановлена ​​на телефоні Xiaomi, немає місця для відкату до старішої версії.

При оновленні будь-якого телефону Xiaomi до нової збірки MIUI користувачі можуть зіткнутися з небажаними помилками і проблемами, яких не було до оновлення.

Звичайно, Xiaomi проводить ретельне тестування кожної нової версії MIUI, перш ніж продавати її в маси, але, як і в будь-якому іншому програмному забезпеченні, є помилки, які залишаються непоміченими і ускладнюють роботу користувача.

Ми бачили незліченну кількість випадків, коли оновлення MIUI негативно впливали на деякі телефони Xiaomi з випадками поганого часу автономної роботи, повільним призначеним для користувача інтерфейсом, зіпсованими камерами, порушенням підключення до Wi-Fi.

У таких ситуаціях логічно було б відновити свій телефон до попередньої версії без помилок, і чекати поновлення для виправлення. На жаль, Xiaomi не рекомендує робити це через функції захисту від відкату MIUI, яка може привести до блокування пристрою.

Оскільки MIUI 11 є найстабільнішою версією MIUI на ринку, відключення функції захисту від відкату буде великою проблемою для порушених смартфонів. Одна надія, що Xiaomi випустить безпомилкове оновлення MIUI 12.5, але історія говорить про зворотне.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.