Новий алгоритм Apple робить набір тексту простішим і швидшим

Apple запатентувала новий спосіб автокоррекції при наборі тексту. Тепер система не буде видаляти все слово, а зможе автоматично визначати і залишати вірно написані букви, щоб їх не доводилося набирати заново.

Ідея полягає в прискоренні набору і спрощення виправлення допущених помилок. Так, якщо користувач ввів правильно кілька перших букв, курсор автоматично переміститься в потрібне місце, видаливши частину слова з помилкою. Передбачається, що це прискорить набір текстів, вручивши в руки користувачів ще один потужний інструмент швидкого відловлювання помилок.

Варто відзначити, що сучасні алгоритми корекції слів на смартфонах Apple значно розумніші тих, що існували на зорі появи мобільних телефонів. Наприклад, опція Slide-to-Type дозволяє видаляти помилкові слова, провівши по ним пальцем. Також вбудований алгоритм має функцію автоматичного виправлення і оснащений безліччю підказок, що прискорює набір, оскільки після введення декількох символів система може запропонувати найбільш ймовірне слово для поточного контексту.

Новий патент описує алгоритм у вигляді ланцюжка рішень, заснованої на тому, наскільки часто та чи інша буква зустрічається після інший вже набраної користувачем.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.