У monobank відповіли, чи передають дані в податкову

Банки запідозрили в передачі в податкову інформації про особові рахунки. Українські банки передають до Державної податкової служби (ДПС) інформацію про відкриття у них рахунки фізособою-підприємцем. Дані про всіх особистих банківських рахунках ФОП відображаються в його електронному кабінеті платника податків.

 

Один з користувачів бізнес-спільноти в Facebook побачив, що в кабінеті платника податків відображається його підприємницька карта, а також особиста, яку він завів в monobank.

У службі підтримки фінансової установи заявили, що у відповідність до постанови НБУ №492 від 11 листопада 2003 року банки зобов’язані повідомляти в Держмиткому інспекції інформацію про факт відкриття у них рахунок підприємця, навіть якщо він для особистих потреб.

У свою чергу в monobank виправдалися, що при цьому передається інформація не про обіг коштів, а тільки про відкриття рахунку.

Крім цього інші користувачі в коментарях під публікацією повідомили, що банки передають дані ДПС і про відкриття депозиту.

До того ж, інші користувачі в коментарях поставили під сумнів заяву monobank, і відзначають, що податкова може бачити перекази коштів на всіх рахунках, пов’язаних з ФОП.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.