Нова пошта нагадала, як розрахувати вагу у посилок

На Новій пошті пояснили, чому у посилок виходить різну вагу. Клієнт транспортної кампанії розповів, що «дружина отримала у відділенні НП міжнародну посилку, вага якої становить 1.56 кг. І в цьому ж відділенні переслала її по Україні, тільки посилка стала значно важче ».

У коментарі до цього відкликанню Нова пошта заявила, що «в міжнародному відправленні 20600022540925 вказано фактична вага вантажу. Для відправлень по Україні використовується два види ваги – фактичний або об’ємний. Фактична вага визначається шляхом зважування вантажу на вагах, а об’ємний обчислюється за формулою, яку використовують всі міжнародні перевізники Довжина [см] х Ширина [см] х Висота [см] / 4000. Питома вага використовується для об’ємних і відносно легких вантажів. Для розрахунку вартості транспортування обирається більше з цих значень ».


Однак клієнт НП повідомив, що фактична вага посилки був 1.56 кг, а по Україні вона чомусь стала 4 кг.

На це в Новій пошті відповіли, що «в посилці мультиварка, об’ємна вага якої за габаритами 25 * 30 * 20 становить 3,75 кг (ці ж габаритів наведені і в міжнародній накладній). Вартість транспортування Україні посилок від 2 кг до 5 кг стандартна ».

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.