У Android-додатків стався масовий збій в Україні

У Android-додатків стався масовий збій – Google невдало оновив системний компонент Android WebView. У ніч на 23 березня користувачі Android по всьому світу, в тому числі і в Україні, почали масово скаржитися на проблеми в роботі різних популярних додатків. Власні програми Google і програми сторонніх розробників не працювали або працювали зі збоями кілька годин через помилку в черговому оновленні системного компонента Android WebView, що відповідає за відображення веб-сторінок всередині додатків.

Про проблеми в роботі користувачі почали повідомляти з вечора 22 березня і, судячи з сервісу для перевірки працездатності корпоративних сервісів Google, збої в роботі Gmail тривали близько семи годин. Причиною неполадок в додатках став збій в роботі WebView після невдалого оновлення.

Через кілька годин розробники Google випустили екстрене оновлення з виправленням проблеми – від користувачів потрібно через Google Play оновити Android System WebView до версії 89.0.4389.105 і Google Chrome до актуальної версії.

Деякі користувачі знайшли вихід ситуації ще до того, як Google випустив фікс – вони просто відкотили Android WebView до минулій версії.

З іншого боку, екстрене оновлення допомогло далеко не всім, а лише тим користувачам, у кого налаштована автоматична установка оновлень. Іншим потрібно знайти компонент в Google Play і оновити його вручну.

Схожа ситуація сталася в минулому році у iOS-додатків через збій в SDK Facebook.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.