Користувачі MIUI 12 скаржаться на неможливість регулювання яскравості

У мережі йде чимало розмов про появу помилок, які приходять з установкою MIUI 12 від Xiaomi. Ми теж нерідко торкаємося цього питання в наших статтях, присвячених оновленій прошивці. Але проблема, про яку ми хочемо поговорити сьогодні, з’явилася зовсім недавно. Ми самі дізналися про це буквально тільки що і поспішаємо, якщо не застерегти, то хоча б поділитися інформацією.


Налаштування яскравості
На жаль, в декількох випадках остання версія користувальницького інтерфейсу Xiaomi в деяких випадках функціонувала некоректно: непрацюючі повідомлення, що рухаються значки, додатки, що не оновлюються, і це лише деякі з помилок. Ми могли б поговорити про проблеми, що виникають в датчику наближення, але вирішили розглянути це пізніше в окремій статті. Сьогодні ж наша тема – програмний баг в MIUI 12, що впливає на регулювання яскравості.

З виходом MIUI 12 в смартфонах Xiaomi з’явився Центр управління – екран, який відокремлює швидкі перемикачі від шторки повідомлень. Елемент, який викликав багато суперечок не тільки через «подібності» з іншим відомим інтерфейсом, але і через виявлені помилок. Одна з них стосується одного з використовуваних ярликів, а саме, смуги регулювання яскравості – важливого елемента для використання призначеного для користувача інтерфейсу в повсякденному житті.

Як демонструє пояснювальний відео, розміщене на Reddit, при взаємодії з Центром управління може трапитися так, що регулювання яскравості не працює. Точніше, це відбувається, коли розгортаєш екран Центру управління, опускаючи смужку вниз. В цьому випадку дотик до панелі не переміщує контролер, змушуючи користувача тримати Центр управління в компактному режимі.

Згідно із зібраними звітів, ця помилка з’явилася в MIUI 12.0.3, 12.0.4, 12.0.5, 12.0.6 та 12.0.8, але вона також може бути присутнім в інших версіях. За словами користувачів, помилка була виявлена ​​на Xiaomi Mi 9T Pro, Mi Note 10, Redmi Note 9S, Note 8 Pro і POCO X3 NFC, але може проявлятися і на інших моделях. Наприклад, у нас є Mi 10T Pro з MIUI 12.1.2.0 EEA, але у цієї проблеми немає.

Якщо ви також зіткнулися з цією помилкою, то її причиною може бути несумісність зі сторонніми темами (по крайней мере, так стверджує один з користувачів, яким вдалося усунути помилку, видаливши їх). Якщо проблема не зникне, залишається тільки дочекатися чергового оновлення прошивки з виправленнями.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.