Рейтинг кращих інтернет провайдерів України: Київстар, Укртелеком і Воля

Протягом 2020 року, платформа nPerf провела 400 935 тестів підключень до мереж п’яти найбільших провайдерів послуг доступу в інтернет в Україні – Укртелеком, Київстар, Volia, Датагруп і Мережа Ланет. В результаті був визначений кращий український інтернет-провайдер.

За твердженням nPerf, Мережа Ланет домінує на ринку з точки зору продуктивності фіксованих підключень до інтернету, показавши найкращі результати за підсумками тестів на швидкість завантаження і передачі даних, а також тестів на час затримки.

Втім, в nPerf відзначають, що на частку Мережі Ланет доводиться лише 7% від проведених тестів швидкості, що ставить її в категорію рідко використовуються мереж. Те ж саме можна сказати і про мережі провайдера Датагруп, який посів друге місце.

Для порівняння, на частку компанії Київстар, яка зайняла третє місце і лише ненабагато відстала за показниками продуктивності від лідерів, припадає 28% проведених тестів.

Більше 85% тестів, проведених за допомогою платформи nPerf, було скоєно в мережах Укртелекому, Київстару і Volia.

У період з 1 січня по 31 грудня 2020 року nPerf нарахували 400 935 тестів з України, кількість яких після фільтрації було скорочено до 323 858.

Швидкість завантаження даних
У 2020 році середня швидкість завантаження в Україні склала 43 Мбіт / сек. Кращі показники швидкості скачування даних через фіксовані підключення протягом 2020 року було відзначено в мережі провайдера Ланет.

Швидкість завантаження даних
На представленому вище графіку показана здатність провайдерів підтримувати постійну швидкість завантаження протягом аналізованого періоду незалежно від ступеня навантаження на мережу (кількості підключених кінцевих користувачів).

В цілому все інтернет-провайдери забезпечували досить стабільну продуктивність протягом всього року, за винятком Мережі Ланет, яка продовжувала поліпшувати швидкість скачування для своїх клієнтів.

Швидкість передачі даних
Середня швидкість передачі даних в 2020 році в Україні склала 38 Мбіт / сек. Найкращі показники швидкості відправки даних в фіксованих мережах протягом 2020 року також ще демонструвала компанія Ланет.

Швидкість передачі даних
На представленому вище графіку показана здатність провайдерів підтримувати постійну швидкість відправки даних протягом аналізованого періоду незалежно від ступеня навантаження на мережу (кількості підключених кінцевих користувачів).

В цілому все Інтернет-провайдери забезпечували досить стабільну продуктивність своїх мереж протягом всього року, за винятком Мережі Ланет, яка знову ж таки продовжувала поліпшувати швидкість передачі даних для своїх клієнтів.

затримка
У 2020 році середній час затримки в мережах доступу до інтернету в Україні становила 35 мс. За даними nPerf, найкращі показники часу затримки в фіксованих інтернет-мережах України в 2020 році були відзначені в мережі компанії Ланет.

Затримка передачі інтернет-даних
Даний графік ілюструє здатність Інтернет-провайдерів підтримувати постійну затримку протягом аналізованого періоду, незалежно від ступеня навантаження на мережу (кількості підключених кінцевих користувачів).

Відзначимо, що всі інтернет-провайдери забезпечили стабільне час затримки протягом 2020 року, проте час затримки в мережі Укртелекому було в цей період набагато вищим, ніж у конкурентів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.