monobank презентував функцію оплати в ресторанах через додаток

monobank презентував нову функцію безготівкового розрахунку в ресторанах Shake to Pay, яка дозволяє сплатити рахунок без терміналу, офіціанта і безпосередньо паперового рахунку.

За допомогою Shake to Pay клієнт сканує QR-код або вводить номер столика в додатку monobank, отримує рахунок, додає чайові і здійснює оплату прямо в додатку monobank.

Як працює Shake to Pay

Гість сканує QR-код або вводить номер столика в додатку monobank. Shake to Pay отримує рахунок з програмного забезпечення закладу. Гість підтверджує рахунок, додає чайові і здійснює оплату.

Після чого Shake to Pay закриває рахунок, відправляє повідомлення про оплату на робочу станцію і в Telegram-бот і переказує кошти на рахунки ваших підприємств, а чайові на карту офіціанта.

Варто зазначити, що у monobank вже є функція з назвою Shake to Pay. Вона дозволяє потрясти два рази смартфон щоб знайти поруч смартфони з відкритими додатками monobank і тим самим активувати функцію Р2Р-перекладу між двома картами.

Чайові і персонал

Shake to Pay автоматично завантажує дані персоналу з ПО вашого закладу. Дані персоналу – ім’я та номер мобільного – використовуються для розподілу чайових і інформування їх за допомогою Telegram-бота про оплату замовлень.

Чайові можна збирати або на спільну карту закладу (тільки карта monobank), або на особисту картку офіціанта, який обслуговував замовлення (картка будь-якого українського банку).

Спільна карта є обов’язковою і служить «планом Б», на той випадок якщо офіціант не додав особисту картку, або не monobank вдалося перевести кошти на неї.

Як повідомляється в інструкції для офіціантів по роботі з Shake to Pay, monobank заплатить бонус 500 гривень кожному офіціантові, коли 50 унікальних клієнтів оплатять рахунки, що він обслуговував, через Shake to Pay.

Підключення Shake to Pay

Підключення закладу в Shake to Pay складається з чотирьох ключових етапів:

  • Приєднайтесь до публічної оферти Shake to Pay, підписавши відповідну заяву в сервісі «Вчасно»;
  • Встановіть в програмне забезпечення закладу плагін Shake to Pay, який дозволяє отримувати і закривати рахунки, показувати сповіщення про оплату на робочу станцію, бачити дані персоналу для переказу чайових і відправки повідомлень Telegram-бот, а також завантажувати списки категорій страв та напоїв для розподілу коштів від продажів. (Плагін вже доступний для ПО iiko, а незабаром з’явиться і для r_keeper і Poster);
  • В електронному кабінеті налаштуйте розподіл коштів, спосіб збору чайових, оповіщення та інше;
  • Виконайте тестову оплату, скасування оплати і перевірте звітність.

Тарифи Shake to Pay
Комісія з суми рахунку становить 2%, а для чайових комісія відсутня. Плати за підключення, абонплати і тому подібного немає.

Як відзначають в monobank, Shake to Pay працює незалежно від вашого еквайрингу. Оплата здійснюється шляхом переказу коштів з рахунку клієнта monobank на рахунок закладу в будь-якому українському банку, тому ресторану не доведеться платити комісію двічі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.