В Україні скоро запустять міжнародні платіжні системи Stripe і PayPal

Якщо з PayPal тільки готуються до переговорів, то Stripe, за словами Федорова, точно буде в Україні. Редакція Айтіпедія розповідає подробиці.

Що трапилося
Міністерство цифровий трансформації веде переговори по запуску міжнародних платіжних систем. Про це розповів Михайло Федоров в прямому ефірі на YouTube-каналі «Дiя».

«Stripe в Україні точно буде. Зараз йдуть переговори », – сказав Федоров.

Також Федоров поділився, що в Мінціфре вже працюють над тим, щоб запустити в Україні PayPal. У відомстві готуються до переговорів.

«PayPal потрібно заходити в Україну. Я думаю, що це ми дотиснемо обов’язково », – підкреслив він.

Що таке Stripe
Stripe – це сервіс, який дозволяє компаніям отримувати онлайн-платежі в декількох валютах. Платіжна система вже працює в ЄС, Австралії, США, Канаді, Японії, Гонгконге, Малайзії, Мексиці, Новій Зеландії, Норвегії, Сінгапурі, Швейцарії та Великобританії.

Що відомо про PayPal
Найбільша світова система електронних платежів працює в 200 країнах. В Україні функції PayPal доступні в повному обсязі. Переговори між компанією і монетарними (відповідальними за грошово-кредитну політику. – Прим. Ред.) Українськими органами поки не дали результату. PayPal не зацікавлений в нашому ринку.

Поки переваг PayPal в Україні небагато. Це зручний платіжний засіб для покупок на світових онлайн-майданчиках. Але в Україні PayPal доступний на рівні Send Only (англ. Тільки відправити. – Прим. Ред.). Тобто жителі України можуть відправити гроші, оплатити товари і послуги в інтернеті, але у них немає можливості отримати оплату, перевести гроші на свій рахунок або перевести в готівку їх.

PayPal – це основний спосіб оплати товарів в найбільших світових онлайн-магазинах eBay і Amazon. Аукціон eBay сам рекомендує розраховуватися PayPal і гарантує оперативність та безпеку переказів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.