Експерт закликав видалити з телефону «дуже небезпечні» додатки

Користувачам смартфонів на базі Android необхідно терміново видалити небезпечний додаток, пише журнал Forbes. В авторській статті фахівець із цифрових технологій Зак Доффман закликав користувачів смартфонів, що працюють на операційній системі Android, негайно видалити набір SuperVPN (як безкоштовні, так і платні версії).

Кіберексперт закликав терміново видалити небезпечний додаток на смартфоні. Доффман попереджає, що при скачуванні сервісу, який обіцяє захист конфіденційності і безпеку, користувач навпаки встановлює на свій телефон шпигунське програмне забезпечення, що веде до витоку даних.

За статистикою, SuperVPN завантажили понад 100 мільйонів разів.

Доффман посилається на дослідження групи CyberNews, в якому стверджується, що зафіксовано не менше трьох спроб продажу баз даних користувачів на хакерському форумі. Всі вони колись завантажили додаток SuperVPN. Причому в магазині Google Play є ще як мінімум шість схожих додатків від різних розробників. Сервіс підміняє справжню IP-адресу і дозволяє відвідувати заблоковані на території деяких країн сайти.

Раніше повідомлялося, що в популярному сервісі Clubhouse виявлені проблеми з безпекою.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.