СБУ зажадала блокування популярних Telegram-каналів: список

В Україні хочуть заблокувати кілька політичних каналів в Telegram. Інтернет-провайдерам почало приходити рішення Київського райсуду Харкова по зверненню СБУ про блокування Telegram-каналів. Про це на своїй Facebook-сторінці розповів директор інтернет-оператора “Павутиння” Олександр Арутюнян.


Він висловив здивування, як технічно можливо виконати припис суду. Лист з таким же змістом отримали і інші інтернет-провайдери.


Київський райсуд Харкова ухвалив рішення за запитом СБУ. Як сказав UBR нардеп від “Слуги народу” Олександр Федієнко, для реалізації вимоги суду відсутні відповідні процедури і відповідний закон про перехоплення інформації в телекомунікаційних мережах.

“Оператори – це технічні суб’єкти, їм потрібно надати методику, як це робити, яка повинна бути затверджена відповідним органам виконавчої влади. А зараз це якийсь каламбур”, – сказав депутат. Він зазначив, що у провайдера немає технічних можливостей на обмеження або відділення певного контенту в Telegram. В отриманій UBR.ua копії листа з вимогою суду до провайдерів вказані канали “Легітимний”, “Резидент”, “Пліткарка” і “Картель”.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.