Google додала в Android кілька корисних функцій

Google приготувала кілька приємних оновлень для Android. Мова не йде про нововведення для майбутньої Android 12. Ми поговоримо про тих фішках які зможуть випробувати користувачі попередніх версій і які вийдуть вже найближчим часом.


Password Checkup. Функціонал менеджера паролів, який є в Google Chrome, плавно перебирається на Android смартфони. Крім збереження паролів, Password Checkup перевірятиме ваші облікові записи зі списками скомпрометованих (зламаних) адресів. Якщо раптом ваш обліковий запис потрапив в такий список, і безпеку вашого облікового запису під загрозою – вам буде запропоновано поміняти пароль на новий. Нововведення буде доступно з версії Android 9 і вище.


Відкладена відправка СМС. В недалекому майбутньому при відправці СМС повідомлення можна буде запланувати відправку на майбутнє. Для цього необхідно просто натиснути і утримувати кнопку відправки повідомлення і там з’явиться додаткове меню. Буде доступно з версії Android 7 і вище.

Google Assistant. Асистент в вашому смартфоні зможе більше допомагати вам при заблокованому телефоні. Можна буде налаштувати відправку повідомлень і дзвінки навіть при заблокованому пристрої.

Android Auto отримає ряд приємних дрібниць. Можна буде змінювати фонові зображення, з’являться нові ярлики. Також буде можливість грати в деякі найпростіші гри. Крім цього, якщо дисплей в машині дозволяє – можна використовувати поділ екрану для одночасної роботи з картами і музикою, прямо як на смартфонах. Буде доступно з версії Android 6 і вище.

Крім цього, повідомляють, що в Google Maps додадуть повноцінну темну тему, а управління для людей з вадами зору під назвою Google TalkBack стане ще інтуїтивне і більш зрозуміле.

Деякі оновлення доступні вже зараз, деякі можна буде протестувати в найближчому майбутньому, скачавши відповідні оновлення.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.