WhatsApp заборонить читати і писати повідомлення деяким користувачам

Сервіс обміну повідомленнями WhatsApp докладно описав, що відбудеться з користувачами, які не приймуть його нову політику конфіденційності. В такому випадку з 15 травня функціональні можливості WhatsApp стануть більш обмеженими, і користувачі більше не зможуть відправляти і читати повідомлення з програми. Вони як і раніше зможуть отримувати дзвінки та повідомлення, але це буде можливо тільки «на короткий час». Компанія заявляє, що цей період триватиме кілька тижнів.

Нова політика конфіденційності WhatsApp викликала суперечки серед деяких користувачів. Вони були стурбовані тим, вона дозволяє сервісу ділитися їх особистими повідомленнями з батьківською компанією Facebook. Однак сполучення між користувачами в WhatsApp зашифровані, так що вміст можуть бачити тільки їх одержувачі. Нова політика конфіденційності відноситься до повідомлень, що відправляються компаніями, які можуть зберігатися на серверах Facebook і дані яких можуть використовуватися для реклами. Починаючи з 2016 року, WhatsApp ділиться з Facebook деякою особистою інформацією, наприклад номерами телефонів.

У відповідь на критику адміністрація WhatsApp заявила, що вона відкладе введення нової політики конфіденційності. Спочатку планувалося впровадити її з 8 лютого. Минулого тижня сервіс WhatsApp змалював у загальних рисах, як він буде пояснювати нову політику конфіденційності своїм користувачам. Для цього всередині програми буде додано банер з поясненнями нової політики.

Разом з тим, WhatsApp заявляє, що не буде видаляти облікові записи користувачів, які не прийняли нові умови політики конфіденційності до 15 травня. Користувачі як і раніше зможуть прийняти нові правила після цієї дати. Однак сервіс попереджає, що зазвичай видаляє облікові записи після того, як вони не проявляли активність протягом 120 днів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.