Стало відомо, коли інтернет Starlink з’явиться в Україні і його ціна

З початку року жителі Великобританії першими в Європі отримали доступ до бета-версії інтернету Starlink. Тим часом, стало відомо, коли скористатися надшвидким супутниковим інтернетом від компанії SpaceX можна буде безпосередньо в Україні.

Згідно з даними, інформацією поділилися користувачі Twitter. З сайту Starlink вони дізналися, що в Україні супутниковий інтернет може з’явитися вже в наступному році.

Так, якщо спробувати оформити заявку на інтернет на сайті Starlink, вибравши в якості локації населений пункт України, то форма видасть попередження про те, що «для цієї території покриття передбачається у 2022 році».

Нагадаємо, SpaceX розгорнула бета-тестування Starlink в Північній Америці в жовтні минулого року. На сьогодні скористатися супутниковим інтернетом компанії можна тільки в США, Канаді та Великобританії.

До слова, ціна комплекту обладнання Starlink, що включає в себе супутникову тарілку, Wi-Fi роутер і набір кріплень, становить 499 доларів (понад 14 тис. Грн), а щомісячна абонплата – 99 доларів (близько 2800 грн).

Проте, за словами перших користувачів Starlink, супутниковий інтернет відмінно працює навіть при несприятливих погодних умовах. Робота терміналу залишається стабільною в мороз, сніг та сильний вітер.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.