Перший погляд на новий Android 12

Google, нарешті, випустила першу тестову збірку Android 12 в широкий доступ. На перший погляд, свіжа ОС не отримала будь-яких помітних змін користувальницького інтерфейсу – Google просто приховали їх від сторонніх очей, проте ентузіасти видання XDA Developers зуміли знайти і активувати приховані нововведення і поспішають поділитися ними. З’ясувалося, що розробники Android 12 продовжують експериментувати з дизайном і компонуванням екрану блокування.

Наприклад, годинник отримали величезний шрифт і тепер розташовуються вертикально, а при появі повідомлень зміщуються в правий верхній кут. Віджет погоди і дати тепер постійно знаходиться не по центру, а в лівому верхньому кутку екрану. Аналогічно змістилися і піктограми сповіщень в режимі Always On Display. Разом з тим можна помітити і поліпшені анімації екрану блокування.

 

Зміни торкнулися і шторки повідомлень, яка тепер перестала бути прозорою і адаптується квітами під поточну тему (денна / нічна). У майбутньому очікується впровадження опції з кодовим ім’ям «monet», автоматично перефарбовувати шторку під колір встановлених на робочий стіл шпалер. Також неважко помітити зниклі підписи значків швидких перемикачів і додали в товщині смугу регулювання яскравості екрану, смахивающую тепер на рішення в MIUI і iOS.

Автори відзначають, що це далеко не все, що готуються зміни в Android 12 – багато хто з них просто не вдалося активувати в даній збірці ОС. Крім того, на сьогоднішній день всі вони носять лише попередній характер і можуть помітно змінитися до повноцінного релізу Android 12 восени цього року.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.