Стало відомо на скільки і коли знову подорожчають дзвінки по телефону

Стало відомо, коли в Україні підвищиться вартість дзвінків. Цього року українці зіткнуться з подорожчанням декількох популярних послуг, що надаються операторами. Про деякі подорожчання вже відомо, зокрема, зросте ціна на голосовий зв’язок. Про це сказано в заяві Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, опублікованому на сайті комісії.

Повідомляється, що фіксована місцева голосовий зв’язок подорожчає на 10% з першого липня поточного року. Таке рішення в НКРЗІ взяли з подачі “Укртелекому”, найбільшого оператора стаціонарного зв’язку в Україні.

У прес-службі “Укртелекому” заявили про те, що собівартість обслуговування мереж фіксованого голосового зв’язку з плином часу підвищується все сильніше, в зв’язку з чим і виникає потреба піднімати на неї тарифу. Втім, тарифи дзвінків з домашнього телефону, як і раніше залишаються досить низькими, нижче, наприклад, ніж вартість мобільного зв’язку.

У числі ключових змін, прийнятих НКРЗІ, можна відзначити підвищення вартості всіх загальнодоступних послуг телекомунікації на 10%. Підвищиться абонентська плата за використання всіх телефонних апаратів в місцевої телефонної мережі міст, районних центрів, сіл і СМТ, як за погодинним розрахунком, так і без нього.

Найдешевшим тарифним планом в Україні в даний момент є план “Простий”, який включає в себе безлімітні розмови в міській мережі, а вартість дзвінків між містами і на мобільні номери становить від однієї до п’яти гривень за хвилину. Коштує цей тариф 73,81 гривні на місяць, а значить, з рішенням, прийнятим комісією, ціна тарифу складе 81 гривню.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.